Januari Gadget | The Gadgetman


Black Macs are back


Thule-TAS115_main_sized_618x408

Slimme zwarte hoesjes van Thule en Crux
Ooit was Apple niet zo ”alu minded” als het anno 2012 is. Desktop computers waren grijs en laptops donker grijs. Langzaam sloop het hippe zwart binnen bij de PowerMacs en PowerBooks. Natuurlijk is zo’n aluminium product stijlvoller en wellicht zelfs duurzamer. Juist daarom wil je die fraaie MacBook (Pro) beschermen. Het Zweedse dakdrager bedrijf Thule besloot in 2011 ook de tasjes markt op te gaan, maar dan wel op z’n Thule’s: fraai, degelijk en met kwaliteit. Een hele reeks producten vond zijn weg naar de Apple winkels. Eén van de fraaiste producten uit de lijn is de Gauntlet. Zoals de Engelse naam doet vermoeden, past de hoes als een handschoen om de MacBook Pro’s. Elke MacBook Pro heeft zo zijn eigen handschoen.
Thule-TAS115_alt6_sized

Tasje open, burootje dicht
Het fraaie van de Gaunlet reeks is dat ze naadloos om de MacBook Pro past. Deze MacBook Pro „handschoen” zit zo lekker dat je hem in de praktijk niet afdoet. Als bonus is past de Gauntlet niet alleen lekker en beschermt hij goed, maar is de Gauntlet ook nog eens spatwaterdicht. Dat is wel zo handig tijdens reizen in een rugzak of bij werken op een terrasje bij een plotselinge regenbui.CruxCase

Is het het een iPad?
Nee het is een Crux!

Er zijn sinds de introductie van de iPad al honderden hoesjes voor de iPad verschenen. Sommige sexy, andere handig, maar de meeste met een groot vraagteken „waarom heeft iemand dit gemaakt?”. Die vraag kwam ook naar boven bij het zien van de CruxCase op de CES 2012 in Las Vegas. Waarom zou ik een laptop willen maken van een iPad als een MacBook Air meer kan en lichter is? De CruxCase tovert namelijk een iPad2 om in een laptop. Via Bluetooth is het toetsenbord verbonden met de iPad. In het dagelijks gebruik vergeet je snel dat het een iPad met toetsenbord is. De duimen zoeken in het begin vaak tevergeefs naar het trackpad. Gewoon het touchscreen aanraken als muis en het toetsenbord gebruiken voor snelle en foutloze invoer. Dat werkt verbluffend handig en snel.

CruxCase-tabs
De sneltoetsen voor diverse functies zoals zoeken, audio, home en volume, maken het gebruik van de iPad anders en soms zelfs beter. Je hebt ineens een laptop in handen met betaalbare no-nonsense applicaties. De nep-laptop synchroniseert ook nog eens lekkerder dan een MacBook Air met de thuis Mac. De CruxCase geeft de iPad een andere beleving. En, als het nodig is, haal je de iPad er uit en tablet je lekker verder. De ingebouwde batterij in de CruxCase heeft na een week werken nog geen druppel extra stroom nodig gehad.
Clicky Web Analytics