Augustus Gadget | The Gadgetman


P1110693


Top 8 vakantie gadgets


Ik ga op vakantie en neem mee…
Als gadget liefhebber heb je natuurlijk heel wat handige spulletjes voor op vakantie. Maar niet alles kan in de auto of koffer mee. Wat zijn de acht gadgets waar ik niet zonder kan?

tomTomGo6000

Navigatie: TomTom Go6000 Europe

Er zijn heel wat navigatie oplossingen. Van ingebouwd in de auto tot gratis meegeleverd op je telefoon met je abonnement. Maar hoe je het went of keert, alles hangt af van up-to-date kaart materiaal en verkeersinformatie. De TomTom Go6000 Europe heeft beide en gratis voor de levensduur van het product. De ingebouwde Europa sim kaart zorgt voor een data verbinding met de TomTom servers voor het laatste kaart materiaal en de laatste verkeersinfo. Geloof me, deze info is veel beter dan veel alternatieven. Werkelijk van bijna elke straat in Europa weet TomTom of er een opstopping is of misschien wel een afzetting in verband met een plaatselijk sport event. Dit laatste maakte ik mee in Oostenrijk. De TomTom wist feilloos mij om de afgezette route heen te leiden, terwijl andere automobilisten vertwijfeld zaten te wachten tot het event af was gelopen. TomTom heeft de data kosten afgekocht en er komen dus bij deze versie geen kosten voor updates of live traffic info. Het enige waar TomTom jaarlijks geld voor wil vragen is de flits informatie. Maar 1 flitsfoto minder en je hebt het er al uit. Veel duidelijker en betrouwbaarder dan een appje die je voor flitsers zegt te waarschuwen.

ActionCases

Opbergen: Actioncases SKB series

Al je elektronica wil je natuurlijk veilig opbergen. De koffer moet stevig zijn en waterdicht afsluiten. De SKB serie koffers van ActionCases voldoet prima aan deze eisen. Bovendien zijn de sluitingen super simpel te openen en te sluiten; dag in dag uit. Die koffer gaat namelijk heel vaak open en dicht op een vakantie. In een tent heb je bovendien nog een extra veilig gevoel door de mogelijkheid een slotje op de sluitingen te hangen. De koffer heeft wieltjes en een hendel waarmee het makkelijk slepen is met de koffer.


Sony_DSC_TX30_Waterproof

Aktie filmen: Sony HDR-AS30 en TX30

Natuurlijk moet alles op vakantie worden vastgelegd. De beste camera is de camera die je altijd bij je hebt. De TX30 van Sony is werkelijk een juweeltje in opberg en gebruiksgemak. Dankzij de wegschuifbare lensbescherming is de camera in 1 seconde klaar voor gebruik. Filmen en fotograferen gaat ronduit fantastisch. Omdat de camera waterdicht is, zijn de mogelijkheden haast onbeperkt. Ook voor een snorkelduik is de camera te gebruiken. Met de stuurklem van Sony, die eigenlijk voor hun actie camera ontworpen is, kan je ook prima filmen tijdens fietsen of motorrijden. Wie dan echt de actie wil opzoeken en de camera op de helm of ander punt wilt bevestigen, is de Sony HDR-AS30 actie camera een aanrader. Supermooi beeld en in combinatie met de behuizing met LCD scherm heb je ook een mini camcorder op zak. Dankzij de GPS module weet je ook precies waar je geweest bent.


Tylt-Energi

Online en bellen: iPhone en Tylt accu

Als Mac liefhebber kan je natuurlijk niet zonder een iPhone op vakantie. Je wilt immers via sociale media het thuisfront op de hoogte houden. Fotograferen en filmen gaat zelfs prima met deze telefoon. Helaas is niet altijd een oplaadpunt in de buurt. Dan is het handig als je een super krachtige accu hebt die direct de iphone, maar ook andere USB apparaten met ingebouwde kabeltjes kan opladen. Tylt levert hiervoor de Energie Battery Pack. Dit power blok laadt een aantal maal een iPhone of zelfs een iPad op. Voor echt mobiel gebruik is de Energi Power Case handig. De meegeleverde iPhone hoes beschermt de iPhone perfect en schuift naadloos over de noodaccu, die binnen een half uur de telefoon weer geheel heeft opgeladen. Tijdens het laden blijft de iPhone netjes een telefoon die door de accu iets zwaarder is. Je schuift vervolgens de accu er af en belt weer lichtgewicht met de superdunne hoes.


HuaweiMifi

Internet: Huawei Mobile Wifi of Alcatel Dual Sim OneTouch Pop C9

Wie wil er niet verbonden zijn met het internet tijdens vakantie? Even de sociale berichten updaten of nieuws volgen is wel zo prettig. Echter zijn de data kosten in het buitenland nog steeds ongelooflijk duur. In de meeste landen kan je echter gemakkelijk een prepaid data sim kopen. Stop deze in een dual sim telefoon zoals de Alcatel C7 of een mobiel wifi apparaat van bijvoorbeeld Huawei, en je deelt jouw enkele internet verbinding via een mobiel hotspot met meer gebruikers. Zo kan je in Oostenrijk met Klax internet voor 10 Euro 10GB data verbruiken in één maand. Helaas zijn de meeste andere landen wat duurder, maar mogelijkheden volop.


tizi-tankstelle

Multi USB stekker: Equinux Tizi TankStelle

Op campings en in hotels blijft het vechten om stopcontacten. De Tizi Tankstelle is een stekker met vier (!) USB stekkers. Zo laad je op één stopcontact een tablet, smartphone en nog twee andere USB producten op. Bijvoorbeeld de Philips DiamondClean tandenbosstel met USB laadmogelijkheid.


Fuel_with_iPad

MultiMedia: LaCie Fuel

Smartphones en tablets zijn leuk voor spelletjes en wat lezen, maar nog veel leuker met internet en media. De laCie Fuel is een externe harde schijf waar je films, foto’s en muziek op kan zetten en deze via een ingebouwd wifi met apparaten kan delen. Zo kunnen 3 gebruikers tegelijkertijd op het apparaat media consumeren. De Fuel is zelfs in staat een internet verbinding door te geven aan de gebruikers. Zo kan je op de camping één internetcode gebruiken om met drie apparaten het internet op te gaan. De belangrijkste toepassing blijft echter de kinderen op de achterbank met een film stilhouden.

BelkinFastFit

Tablet: iPad mini en Belkin FastFit toetsenbord

Een tablet is toch net wat prettiger dan een smartphone om films te kijken of het internet af te surfen. Om het zo klein en licht mogelijk te houden is de iPad mini (of Google Nexus 7 tablet) een prima tablet. Het Belkin FastFit toetsenbord past er perfect bij. Perfect ter bescherming, steun en tekstinvoer.
Clicky Web Analytics