Gadget Sint tip | The Gadgetman


battery


Sint tip voor gadgetmannen


Gadgetstroom voor onderweg. Drie handige mobiele laadstations
Het principe is niet nieuw: je neemt een superaccu, laadt die op via een stopcontact en onderweg laadt de accu mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets, op. Philips was zowaar één van de eerste merken met dergelijke producten. Alleen de vele stekkertjes voor de diverse apparaten én de eigen unieke adapter maakten het gebruik eerder onhandig dan gemakkelijk. Altijd was je wel een stekkertje of kabeltje vergeten. Met de standaardisatie van de laadmogelijkheden van smartphones via USB zijn accu’s wel handig geworden.
mophie-juice-pack-powerstation-2-detail

Mophie juice pack powerstation (89,95 Euro)
Mophie is zo’n beetje de standaard in deze product categorie geworden. Kleine krachtige accu’s met kwaliteits afwerking. De “Juice Pack Powerstation” is een betrouwbare accu die snel smartphones of een tablet probleemloos laadt. De 4000mAh Li-Ion batterij is genoeg voor een bijna volle lading van een iPad. De microUSB aansluiting is voor het laden. Via een USB kabel is de accu te laden via een computer of USB stekker. In theorie kan de Juice Pack Powerstation ook twee apparaten tegelijk opladen, maar in de praktijk is dat niet gelukt. Traditioneel zwart is fraai, maar de rode uitvoering valt beter op als je hem nodig hebt.
JustMobile-gum-pack

Just|Mobile Gum Power Pack (49,95 Euro)
De Gum Power Pack is ongeveer een derde in omvang in vergelijking met de Mophie Juice Pack. De Just Mobile Gum heeft iets meer dan de helft van de accu capaciteit; namelijk 2.200mAh Li-Ion. De Gum wordt zeer compleet geleverd met tasje en USB - en oude iPhone kabel. De accu is voldoende om lege apparaten weer tot leven te wekken en geeft een iPad mini een half volle lading. De gebruiksaanwijzing en functies van aansluitpunten zijn zeer duidelijk op het product gedrukt. De waarschuwing om niet tegelijk de accu te laden met aangesloten apparaten is duidelijk. Dit is duidelijk een accu voor noodgevallen. Desalnietemin is de Gum erg handig en zal nooit tot overgewicht van de reisbagage leiden.


verbatim-pad_Charger_Scale

Verbatim Mobile Power Bank (99,95 Euro)
De Power Bank van Verbatim is een echte krachtpatser. Hoewel dit de grootste accu van de drie is, blijven de afmetingen onder die van een iPad-mini. De lithium-polymeerbatterij van 10000 mAh ondersteunt het opladen van een grote verscheidenheid aan apparaten zoals iPhones, iPods en smartphones of draadloze Bluetooth-headsets die via micro-USB-stations zijn opgeladen. Deze accu kan zelfs en iPad en een iPhone tegelijk opladen. Eén van de USB poorten is specifiek voor iPad. Dit staat duidelijk aangegeven. Bij volledig opladen krijg je 42uur extra gesprekstijd, 120 uur muziek of 30 uur extra tijd voor het afspelen van video's. Erg handig voor op vakantie om te voorkomen dat je om beurten een stopcontact mag gebruiken. Jammer dat de achterkant geen solar cel heeft, maar dat komt vast in de toekomst.
Clicky Web Analytics