November Gadget | The Gadgetman


coolwheel-V1_oranje


CoolWheel


Electrische eenwieler
Elektrisch vervoer is niet alleen goed voor het mileu en hip, maar ook nog eens duur. Of het nu een Tesla, Segway of hybride auto is, je moet er diep voor in de buidel duiken. Zelfs een elektrisch skateboard of step kosten bijna duizend Euro. Strip alles er af tot de essentie en je houdt een balancerend wiel over. Dat is wat de makers van de CoolWheel hebben gedaan. Eenvoudig en functioneel.
coolwheeldetails-4-e1413292783888

Balans
De CoolWheel is een wiel met heel veel elektronica en een dikke accu. In de rijrichting balanceert het apparaat terwijl de berijder het geheel in de zijrichting in balans moet houden. Wie een paar minuten op één been kan staan, kan leren op de de CoolWheel te rijden. Je moet het echt leren. Vergeet opstappen en wegwezen.

coolwheel-trainingwielen-540x540

Leren rijden
De eerste paar uur rijd je met steunwieltjes en een band. De steunwieltjes zijn voor de balans en de band om te voorkomen dat het apparaat wegschiet als je afstapt of er af valt. Knie, arm en hoofdbescherming zijn bij de eerste uren wel aan te raden. Vervolgens kan je na een paar dagen rijden en opladen, de steunwieltjes verwijderen. De band geeft nog wat extra houvast. Het opstappen is vooral het meest lastig. Bij het hupje voor het opstappen moet je heel kort geen steunen belasten en vervolgens met beide voeten gelijk landen. Het is een handigheidje. Uiteindelijk kan je na een week oefenen al zelfstandig over de weg zweven. Ook hier geldt; oefening baart kunst. Veel uren maken dus.


coolwheel-v11

Toekomst
CoolWheel is leuk voor jong en oud. Mensen kijken om en het rijden geeft een kick. Ongemerkt gebruik je toch nog heel wat spieren voor het balanceren. Wie sneller kilometers wil maken kan beter de versie met twee wielen overwegen. Minder wendbaar, maar wel makkelijker te berijden. Hoe meer accu capaciteit hoe hoger het typenummer. Het topmodel de V8 kan ook nog eens erg snel, namelijk 25 km/u. De V3 die wij testten kan niet sneller dan 16 km/u maar dat is voldoende voor wie geen haast heeft en de kans op een echte schuiver beperkt wil houden. Je hebt al een CoolWheel voor vierhonder Euro. Meer info op www.coolwheel.nlClicky Web Analytics