Juli Gadget | The Gadgetman

De ideale in-ear voor iPhone of iPod TouchApple in-ear, Vmoda VibeII en AiAiAi Y-model

Luisteren, iPod bedienen en opnemen met een hoofdtelefoon


De iPhone en iPod Touch bieden veel plezier als muziekspeler, mobiel internet toegang, game platform en dictafoon. Okay met de iPhone kan je ook bellen, plaatjes schieten en filmen en heb je vaker toegang tot het internet Naast deze verschillen hebben de iPhone en Touch een nieuwe audio ingang gemeen. Een unieke stekker waar hoofdtelefoon en microfoon aansluiting in 1 stekker geregeld zijn. Daarom is het raadzaam om een enkel een hoofdtelefoon te gebruiken die voor de iPhone of Touch is ontworpen met de unieke stekker.

Betaalbare Apple technologie
Apple heeft met de nieuwe in-ear hoofdtelefoon voor de iPhone en Touch een fraai stukje werk afgeleverd. De hoofdtelefoon klinkt gewoon goed. „Ietwat schel” zullen puristen zeggen, maar deze prijs/kwaliteit is ongekend. De hoofdtelefoon heeft een goede microfoon voor bellen maar ook geluidsopnamens op de iPod Touch. De kwaliteit van geluidsopnames overstijgt het dicafoon nivo. De opnames zijn zeker te gebruiken als extra geluiden bij video producties. Ook stiekem opnames van een optreden maken kan probleemloos en met een aanvaardbare kwaliteit.

Vmoda top kwaliteit
Voor diegene die meer bas en betere plaatsing van instrumenten wil, is de Vmoda VibeII een absolute aanrader. De echte muziekliefhebber zal al gewend zijn aan dieper in de buidel tasten; dat is niet anders voor dit muzikaal juweeltje. De afwerking van de VibeII is voorbeeldig. De oordopjes zijn van metaal en voelen „rock-solid aan”. In het oor is er geen enkele last van het gewicht. De kabel is met de gewoven structuur uniek. Helaas krult het snoer nogal. Het microfoontje is duidelijk beter dan de Apple microfoon. De afstandsbediening is minder soepel dan de Apple in-ear maar werkt prima, Helaas is met de afstandsbediening het volume niet instelbaar. Gelukkig heeft de iPod Touch daar knopjes voor.

AiAiAi is betaalbaar anders
De Deense fabrikant AiAiAi heeft met de ontwerpers van Kilo Design een onderscheidende hoofdtelefoon afgeleverd. Op bijna alle punten wijkt de hoodtelefoon/microfoon af van wat standaard is. Allereerst is er de verpakking. De Y van AiAiAi wordt in een plastic buis geleverd. De verpakking mist een zogenaamd Euro lock om hem netjes aan het schap te hangen. De buis zal moeten staan. Het product valt dan wel op. De buis is overigens van oerdegelijk makteriaal. De hoofdtelefoon zal nooit beschadigen door transport. De hoofdtelefoon valt op de door de kleurtjes. Het is wennen, maar de reacties van voorbijgangers zijn positief. Het koord lijkt wel een 220V electriciteits snoer. Het snoer is soepel, maar dikker dan de norm. Het voordeel is dat dit snoer nooit in de knoop raakt. Bij het dragen is er geen enkel nadeel van de gekozen snoerdikte.

De geluidskwaliteit van de AiAiAi Y is vergelijkbaar met de Apple in-ears met iets meer bas en minder hoge tonen. Veel liefhebbers van moderne muziek zullen deze klankkleur prefereren boven de Apple versie. De microfoon is iets minder van kwaliteit dan de norm. De microfoon is goed voor telefoongesprekken of als dictafoon, maar ongeschikt voor muziek opnamen. De Y van AiAiAi kan muziek pauzeren en de telefoon opnemen of een gesprek beeindigen. Nummers vooruit of achteruit spoelen is niet mogelijk.

Van alle opties is de AiAiAi de meest opvallende: veel kwaliteit voor een scherpe prijs

Prijzen en info:
Apple in-ear kost 79 Euro.
Meer info op de Apple site

Vmoda VibeII kost ongeveer 140 Euro.
Meer info op de Vmoda site

AiAiAi Y-model kost 55 Euro.
Meer info op de site van 2Moso
Clicky Web Analytics